Team Building

Team Building

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Deze 4 dingen doet improvisatietheater voor een team :” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23009fe3″][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

 

[/vc_column_text][vc_column_text]1 . Voorwaarts blijven bewegen door “JA EN…” te zeggen.  

In improvisatietheater is er één heel belangrijke regel: “ja en” zeggen. Dat wil zeggen dat je dat wat je partner je geeft gebruikt waardoor de scène voorwaarts blijft bewegen en niet stilvalt. Je negeert het niet, je doet er iets mee. Je werkomgeving op een dergelijke manier benaderen, met de JA EN- houding kan een hele nieuwe wind door je team doen blazen. Het helpt om projecten te laten evolueren en geeft een positieve draai aan de probleemoplossingsvaardigheden van je team.

2. Het verandert de groepsmentaliteit van ‘ik’ naar ‘ons’. 

Groepsmentaliteit
In improvisatie is de groepsgeest enorm belangrijk.  Je leert denken in groep en elkaar bijna intuïtief aan te voelen.  Dit zorgt ervoor dat de focus ook meer op de groep komt te liggen dan op het individu.

 

In improvisatie is het niet de bedoeling dat je als speler alle aandacht naar je toe trekt met een grap of een bepaalde houding waardoor de rest niet meer kan spelen.  Als we deze lijn doortrekken dan kunnen we stellen dat succesvolle teams degene zijn waarin het individu ondergeschikt is aan de groep en waarin groepsleden elkaars bijdragen respecteren en aanvaarden.

 

 

3. Er zijn geen foute ideeën.  ACCEPTATIE

Foute ideeën

In een goede improscène kan elk idee tot iets prachtigs gemaakt worden. Gaat het nu over een schoenveter of over een ruimteraket, elk idee wordt met evenveel enthousiasme onthaald en kan tot leuke scènes leiden. Dit creëert heel veel vrijheid voor de spelers en zorgt voor een flexibele, accepterende sfeer. In een goede brainstormsessie krijg je net als bij improvisatie de kans om al je ideeën, hoe banaal ook, op tafel te smijten. In een goede brainstormsessie wordt ook afgesproken dat iedereen die in de brainstorm zit ideeën geeft maar niet meteen die ideeën begint af te breken. Dat zorgt er voor dat mensen vrijer durven denken en op elkaars ideeën durven associëren. Een accepterende houding van alle teamleden is hier van groot belang.

 

 

4. Humor!
Naast de evidente reden dat humor nu eenmaal een goede sfeer teweeg brengt in een team is humor ook iets dat een andere blik geeft op de realiteit. Met humor kunnen bepaalde zwaardere onderwerpen gerelativeerd worden en zelfs helemaal anders bekeken worden. Daarnaast zorgt het ook voor verbondenheid in je team.  In improvisatie is humor een belangrijke factor. Op allerlei manieren komt humor in improvisatiespelletjes en scènes aan bod.

 

Op zoek naar een leuke teambuilding? Boek dan een improvisatieworkshop voor jouw team bij Compagnie Amai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]