FAQ - Frequently Asked Questions

Bar Mirwaar/Amai Comedy Club krijgt regelmatig gelijkaardige vragen terug.  Dus hier beantwoorden we degene die misschien jou bezig houden. 

 

 • Wat is Bar Mirwaar en Amai Comedy Club eigenlijk? 

Amai Comedy Club is een organisatie die zowel stand up comedy als improcomedy organiseert.  We hebben ondertussen een eigen locatie voor lessenreeksen (Meubelfabriek) en een locatie voor optredens: Bar Mirwaar.  Dit is de bar in Burgstraat 59, 9000 Gent. 

Bar Mirwaar is de locatie waar de optredens doorgaan.  Dit is ook een gewone bar + eventruimte.  

 • Is Bar Mirwaar (waar de comedy club zich bevindt) nu enkel nog een comedy club?

Nee, dat is het niet.  Bar Mirwaar is ook nog een eventruimte en gewone bar.  Je kan alle weekdagen iets komen drinken behalve op dinsdag (dan is het onze sluitingsdag). 
De Comedy Club bevindt zich boven op de eerste verdieping. 

 • Kan ik komen optreden als stand up comedian bij Amai Comedy Club?
Ja, er zijn verschillende mogelijkheden.  

* Je bent een starter/beginnende comedian.  Dan kan je je inschrijven voor open mics.  Je kan je ook aanmelden om vrijwilligerswerk te doen voor de club en zo wordt je meer betrokken bij de organisatie. 

* Je bent een comedian die al even meedraait.  Doe dan zeker eens een open mic maar geef een seintje aan de organisatoren via amaicomedyclub@gmail.com dat je ook interesse hebt in line ups.  Die line ups zijn ook maandelijks en geven 5 comedians de kans om tussen de 15 en 20 minuten te spelen.  We vragen regelmatig dezelfde mensen terug die goed scoren bij het publiek, maar we geven af en toe nieuw talent de kans om ook eens te komen spelen.  Zorg wel dat je beeldmateriaal hebt van jezelf of dat je jezelf eens kan tonen in een open mic vooraleer je je hiervoor opgeeft.  

* Je bent een comedian met een volledige zaalshow.  Dan kan je een tryout of volle zaalshow komen spelen.  We werken met partage en buy outs naar gelang hoe gekend je bent en hoeveel fans willen komen kijken.  Ben je nog een nobele onbekende (daar is niets mis mee) maar je hebt ook een zaalshow, dan willen we graag jou eerst zien passeren in een line up en beeldmateriaal zien vooraleer we ons aan een langere show wagen. 

 • Kan ik optreden als improcomedian bij Amai Comedy Club? 
Amai Comedy Club heeft haar eigen interne ploeg.  We vragen soms interne improcomedyploegen EN we organiseren wedstrijden (Kemphanen) zodat ook spelers uit andere groepen bij ons kunnen spelen.  Maar als je wilt spelen als improcomedian bij Amai Comedy Club moet je eerst de lessenreeksen volgen (niveau  1- 4 ) en door de auditie geraken. 

Maar binnenkort starten we mogelijks wel al met het organiseren Improjams.  Dat zijn open improvisatietrainingen waarbij publiek kan komen kijken en spelers van andere groepen of zonder groep gewoon kunnen komen meedoen.  Het leert jou als speler spelen voor een publiek.  Vermoedelijk vanaf april zullen we dit 1 x per maand op maandag organiseren. 

 • Kan ik als muzikant komen optreden?

Wij geven geen prioriteit aan optredens van muzikanten omdat we focussen op het organiseren van comedy.  Maar als je een band bent die een locatie zoekt om eens laagdrempelig te spelen dan kan dat op weekdagen (maandag tot en met donderdag) op de benedenverdieping.  We hebben hier geen hoge budgetten maar je kan donaties ophalen met de hoed.  

 • Kunnen er workshops doorgaan?
Je kan Bar Mirwaar overdag afhuren voor workshops.  Neem contact op met Amaicomedyclub@gmail.com
 
 • Is Bar Mirwaar/Amai comedy club rolstoeltoegankelijk?

De bar zelf is rolstoeltoegankelijk want dit is op het gelijkvloers.  Maar de toiletten zijn op de eerste verdieping.  Dus die zijn dat niet.  
De Comedy Club is op de eerste verdieping dus dat is ook moeilijk. 

 • Wie zijn de eigenaars
De eigenaars van Bar Mirwaar/Amai comedy club zijn Katrien Vandepitte en Kenny De Maertelaere.  Zij richtten ook de improvisatiegroep Compagnie Amai op. 
 • Wanneer zijn jullie open?

Wij zijn alle dagen open behalve op dinsdag, van 18 – 00 u 30.  Op vrijdag en zaterdag is dat tot 2 u ‘s nachts.  

 • Kan ik iets eten in Bar Mirwaar?

Ja dat kan.  We hebben allerlei soorten kleine hapjes en barbites: soep, croques, warme hapjes, bordjes gemengd.  

 • Kan ik feestjes organiseren in Bar Mirwaar? 
Ja dat kan.  Op de benedenverdieping zijn er 2 ruimtes die wat meer afgeschermd kunnen worden waardoor dit semi-privé kan.  Bovendien kan je ook een DJ laten komen en hebben we Silent  Disco koptelefoons voor als je echt wilt dansen.  We hebben last van het klachten over geluidsoverlast dus we moeten creatief zijn.  Daarom wordt er niet boven de 74 dB gegaan met versterkte muziek.  Maar met de silent disco koptelefoons kan de muziek toch nog luid klinken en kan je perfect een dansfeestje houden (achteraan). 
Voor meer info: amaicomedyclub@gmail.com