Onze lesgevers

Caroline Lambrechts

Caroline is een vrolijke spring-in’t-veld, een zotte doos met tonnen energie. Van haar wil je absoluut improlessen krijgen omdat je meteen ondervindt wat een plezier het kan zijn om te improviseren.

Caroline is niet alleen improvisator bij Compagnie Amai maar geeft ook zanglessen voor Wisper, regisseerde vorig jaar haar eerste theaterstuk en zingt bij de band “Cargo live band”. Deze groep kan je elke Gentse feesten de pannen van het dak zien zingen op de Gentse Feesten. Caroline werkt verder aan haar carrière als improvisator en lesgeefster en zal vermoedelijk in 2019 ook starten met improlessen geven in het diepe West-Vlaanderen.

Katrien Vandepitte

Katrien kreeg het improvirus te pakken toen ze 18 was en The lunatics zagspelen. Tijdens een creatief weekend met de opleiding Ergotherapieontdekte ze haar eigen improtalent. Na haar doortocht bij Preparee in Leuven vatte ze het plan op om in Gent ook een improvisatiegroep op te richten. Met succes.
 

Ondertussen is er Compagnie Amai, maar ook Amai producties, een bedrijf dat bedrijfsanimaties en workshops organiseert.  Katrien blijft zelf lessen volgen in binnen- en buitenland
van internationale lesgevers. En haar plan is om ooit in New York een korte UCB-opleiding te volgen. 

Ze nam deel aan het NTT en Impro Amsterdam in 2017 en wil volgend jaar ook in Edinburgh Fringe staan met Compagnie Amai.

Kenny De Maertelare

Kenny werd al heel jong (vijf jaar) door de acteermicrobe gebeten en staat sinds de eeuwwisseling meer dan regelmatig op de planken. Wat begon als een hobby in het liefhebberstheater groeide uit tot een halftijdse dagbesteding.

Sinds 2012 is hij frontman en één van de oprichters van Compagnie Amai en speelt hij improvisatie in binnen -en buitenland. Hij nam in 2017 o.a. deel aan Impro Amsterdam en het NTT.

Hij houdt vast aan het principe “comedy is a man in trouble” en speelt graag duidelijke, opvallende personages met een komische mimiek én timing; maar niet zonder innerlijk leven en een zekere tristesse.

Beperkte ambities zijn niet aan hem besteed; met plannen voor TV, film en interactieve theaterervaringen in het vooruitzicht.

Sarah Manhaeve

Sarah maakte voor het eerst kennis met improvisatietheater in 2013 in de opleiding “Cabaret & Comedy” aan deKunstAcademie in Knokke-Heist, daarna ging ze bij Compagnie Amai spelen.

In november 2014 won ze al meteen voor Compagnie Amai de 8ste Vlaamse Improcup, georganiseerd door Preparee (Leuven). Dit was een kantelpunt in haar “improcarrière”. Daarna ging ze ook spelen bij The Lunatics en the Royal Improphonic Orchestra & Theatre (RIOT).

Sarah staat ontzettend graag op een podium en houdt van de adrenaline voor een optreden begint. Ze hoopt dat ze door haar trainingen mensen warm kan maken om improvisatietheater te blijven spelen.

Vincent Van Nieuwenhuyze

Vincent speelt bij Compagnie Amai, Riot, De Lunatics en is gastspeler bij heel wat andere groepen. Hij begon per toeval met improvisatie.  Al snel bleek hij een natuurtalent en schitterde hij op optredens van Compagnie Amai en die van bevriende improvisatiegroepen.

Met zijn charismatische acteerstijl en fantastische zangtalent stond hij ondertussen ook al op enkele internationale festivals zoals de BIG IF 2015, FiiF 2016 en IMPRO AMSTERDAM 2016.  Zijn plan is om nog aan heel wat meer festivals deel te nemen.

Vincent geniet enorm van de dynamiek van improvisatie. Het heeft hem geholpen om zonder remmingen zichzelf te zijn. En dat zie je op het podium.