Onze lesgevers

Ellen Loobuyck

Ellen Loobuyck is een vaste waarde bij Amai Impro sinds ze haar eerste stappen in de groep zette.  

Ze speelt steeds opnieuw de pannen van het dak bij elk optreden en doet het ook goed op gelegenheden die wat spannender zijn.  Zo eindigde ze hoog op de Improcup, en haalde ze dit jaar met het Amai-team de halve Finale op het NTT.  

Ellen is grappig, sarcastisch en een geweldige lesgeefster!  

Katrien Vandepitte

Katrien kreeg het improvirus te pakken toen ze 18 was en The lunatics zagspelen. Tijdens een creatief weekend met de opleiding Ergotherapie ontdekte ze haar eigen improtalent. Na haar doortocht bij Preparee in Leuven vatte ze het plan op om in Gent ook een improvisatiegroep op te richten. Met succes.
 

Ondertussen is er Compagnie Amai, maar ook Amai producties, een bedrijf dat bedrijfsanimaties en workshops organiseert.  Katrien blijft zelf lessen volgen in binnen- en buitenland
van internationale lesgevers. En haar plan is om ooit in New York een korte UCB-opleiding te volgen. 

In 2022 stond ze op het NTT met het team van Amai en stond ze in de halve finale

Kenny De Maertelare

Kenny werd al heel jong (vijf jaar) door de acteermicrobe gebeten en staat sinds de eeuwwisseling meer dan regelmatig op de planken. Wat begon als een hobby in het liefhebberstheater groeide uit tot een halftijdse dagbesteding.

Sinds 2012 is hij frontman en één van de oprichters van Compagnie Amai en speelt hij improvisatie in binnen -en buitenland. Hij nam in 2017 o.a. deel aan Impro Amsterdam en het NTT.

Hij houdt vast aan het principe “comedy is a man in trouble” en speelt graag duidelijke, opvallende personages met een komische mimiek én timing; maar niet zonder innerlijk leven en een zekere tristesse.

Beperkte ambities zijn niet aan hem besteed; met plannen voor TV, film en interactieve theaterervaringen in het vooruitzicht.

PJ Rosiers

PJ is niet alleen een improvisator, hij is ook een gedreven maker.  Hij is 1 van de trekkers van de Hogwarts-format van Amai en daarnaast maakt hij ook heel van de banners en promo voor Amai. 

Pj streeft naar perfectie maar weet dat hij dat bij improvisatietheater even kan loslaten. 

Hij geeft nu reeds een tijdje les en geniet er van om de leerling van amai echt alle kleine details van improvisatie aan te leren.  

PJ speelde in 2022 ook de halve finale van het Nederlands Theatersport Toernooi. 

ATreyu De Baets

Atreyu is zo een speler die charme heeft voor 1000.  Hij overtuigd elk publiek en speelt top-personages. 

Als hij lesgeeft vertrekt hij vanuit zijn eigen beleving over hoe hij (nog niet zo lang geleden) leerde improviseren en waarover hij het soms moeilijk mee had.  

Atreyu houdt van personages die ad rem zijn maar met een duister kantje.  Hij is ook een vaste waarde bij het Hogwarts team (het team dat improvisatie speelt gebaseerd op het universum van Harry Potter).  

Sarah Manhaeve

Sarah maakte voor het eerst kennis met improvisatietheater in 2013 in de opleiding “Cabaret & Comedy” aan deKunstAcademie in Knokke-Heist, daarna ging ze bij Compagnie Amai spelen.

In november 2014 won ze al meteen voor Compagnie Amai de 8ste Vlaamse Improcup, georganiseerd door Preparee (Leuven). Dit was een kantelpunt in haar “improcarrière”. Daarna ging ze ook spelen bij The Lunatics en the Royal Improphonic Orchestra & Theatre (RIOT).

Sarah staat ontzettend graag op een podium en houdt van de adrenaline voor een optreden begint. Ze hoopt dat ze door haar trainingen mensen warm kan maken om improvisatietheater te blijven spelen.

Harm De Weirdt

Harm z’n improcarrière begon net als die van Katrien in Leuven bij Preparee.  Toen hij in Gent kwam wonen werd hij al snel een vaste waarde bij Amai. 

Harm is een man van ‘niet te veel’ woorden en staat dan soms ook in voor wat stuntwerk bij sommige improshows.  De meest spectaculaire foto’s van impro konden we reeds van hem maken. 

Harm geeft nu regelmatig les aan de eigen leden en aan niveau 3.  Met zijn rustige stijl legt hij alles goed uit en leer je met inzicht werken aan je improvisatietechnieken. 

 

Vincent Van Nieuwenhuyze

Vincent speelt bij Compagnie Amai, Riot, De Lunatics en is gastspeler bij heel wat andere groepen. Hij begon per toeval met improvisatie.  Al snel bleek hij een natuurtalent en schitterde hij op optredens van Compagnie Amai en die van bevriende improvisatiegroepen.

Met zijn charismatische acteerstijl en fantastische zangtalent stond hij ondertussen ook al op enkele internationale festivals zoals de BIG IF , FiiF en IMPRO AMSTERDAM.  Zijn plan is om nog aan heel wat meer festivals deel te nemen.

Vincent geniet enorm van de dynamiek van improvisatie. Het heeft hem geholpen om zonder remmingen zichzelf te zijn. En dat zie je op het podium.