De Amai Impro Academy

De improvisatielessen en workshops van Amai zijn een boost voor je zelfvertrouwen. Onze ervaren docenten trekken je uit je comfortzone en leren je de geheimen van improvisatietheater. En dat in een warme en ondersteunende sfeer waar je vrij bent om te spelen en jezelf te zijn.

Lessenreeks Impro

We bieden een lessenreeks aan in vier niveaus. Je krijgt 8 weken lang twee uur les per week. Eindigen doe je met een echt optreden voor vrienden.

We starten met de basis in Niveau 1.  In Niveau 2 ga je dieper in op alle basistechnieken van improvisatietheater. In Niveau 3 leer je shortform echt brengen voor een publiek en in niveau 4 leer je longform spelen (een langere vorm van improvisatietheater).

Onze lessen staan open voor iedereen. Je hebt geen eerdere ervaring van impro, acteren of comedy nodig om bij niveau 1 te starten.  Voor de volgende reeksen moet je wel al wat ervaring hebben.  

Onze lessenreeks impro
bestaat uit 3 Niveaus

Niveau 1

Je stapt in bij Niveau 1 en leert de essentie van improtheater.

Niveau 2

Dan ga je over naar niveau 2 waar je meer in detail gaat kijken hoe je het best een scène neerzet. Je leert allerhande technieken en personages spelen.

Niveau 3

In Niveau 3 leer je echt shortform spelen voor publiek. Je leert hoe je met de juiste technieken het publiek helemaal meeneemt in je verhaal.

Wat zit er in elk niveau?

Niveau 1

In Niveau 1 leer je de basis van improvisatie. En dat op een speelse en leuke manier, onder leiding van een ervaren lesgever.

Je stapt uit je hoofd, leert te genieten van falen en hoe je ‘Ja! En?’ zegt. Samen met de andere beginnende cursisten ontdek je nieuwe kanten van jezelf.

Je moet niet grappig zijn, of een snelle denker. Je hoeft alleen maar te komen.

Niveau 2

In Niveau 2 ga je dieper in op alle basistechnieken van improvisatietheater.

Je krijgt nog meer persoonlijke feedback en wordt bijgestuurd. Zo leer je een breed arsenaal aan personages en scènes neerzetten. Ideaal als je gebeten bent door het improvirus en echt wil doorzetten.

Deze lessen zijn voor spelers die Niveau 1 hebben gevolgd.

Shortform

Niveau 3 - Shortform

Shortform: Je leert hoe shortform games werken. We gaan dieper in op het spelen van een relatie en het toevoegen gelaagdheid en diepgang.

Deze lessen zijn voor spelers die Niveau 1 én 2 hebben gevolgd. Na niveau 3 krijg je de kans om lid te worden van Amai via audities en speciale gespecialiseerde workshops.

Longform

Niveau 4 - longform

Longform: Je leert hoe je 45 minuten lang een publiek boeit. Op het einde van de reeks stap je met een volwaardig eigen longform format het podium op.

Deze lessen zijn voor spelers die Niveau 1 én 2 hebben gevolgd. Na niveau 3 krijg je de kans om lid te worden van Amai via audities en speciale gespecialiseerde workshops.

Prijzen en dagen

Niveau 1

€ 120 - 140

Niveau 2

€ 120 - 140

Niveau 3
shortform

€ 120 - 140

Niveau 4
longform

€ 120 - 140

Je krijgt les van ervaren lesgevers

De lesgevers van Amai leren je de vaardigheden en skills die je nodig hebt op het podium. Die is gebaseerd op praktijkervaring. Want al onze lesgevers zijn doorgewinterde improvisatoren, acteurs en docenten die zelf ook vaak optreden. Tijdens eigen shows maar ook bij andere groepen, formats en televisieopdrachten.

De stijl van lesgeven bij Amai is warm, ondersteunend en aanmoedigend. De nadruk ligt nooit op prestatie of competitie. Onze lesgevers halen samen met jou het beste uit jezelf.

En toch krijg je de nuttige, constructieve individuele feedback krijgt die je nodig hebt om een geweldige improvisator te worden.

In een veilige omgeving

Bij Amai zijn we ervan overtuigd dat iedereen kan leren improviseren. Onze lessen zijn geschikt voor iedereen. Of je nu een artistiek type bent of accountant, programmeur of boekenworm.

Amai tolereert geen enkele vorm van intimidatie of discriminatie, tijdens lessen, optredens of zelfs online. Mensen die zich schuldig maken aan dit soort gedrag, zullen niet worden toegestaan om deel te nemen, in welke hoedanigheid dan ook.

De lessen van Amai zijn een veilige ruimte waar jij jezelf kan zijn. Daarbij verwelkomen we mensen van elke leeftijd, geslacht, gender, achtergrond, overtuiging en fysieke of mentale capaciteit. Zit je met een vraag of bezorgdheid? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.